Hubert Shop
Sereď
Autorská spolupráca: Ing. arch. Lukáš Šíp, PhD.
Vizualizácie: Erika Hrivníková / S. H. E. renders
Architektonický koncept pracuje s dynamikou, pohybom či napätím, ktoré sú vlastné aj šumivým vínam, a to od procesu ich výroby po otvorenie fľaše pri konzumácii. Šumivé víno je spájané s oslavou životných jubileí, osobných a pracovných víťazstiev či úspechov. Navrhujeme ľahkú, vzdušnú a otvorenú architektúru, ktorú si bude zákazník asociovať s kvalitným sektom a všetkým, čo tento nápoj symbolizuje. Použité materiály, ako sú sklo, kameň prírodný či umelý v podobe betónu a drevo, sú rovnako prítomné pri výrobe sektov a spájané s ich charakterom.
O výrobe šumivého vína či sektu sa hovorí ako o procese dvojitého zušľachťovania hrozna. Pre architektonické riešenie pavilónu bola inšpiratívna najmä jeho tradičná metóda výroby priamo vo fľaši, a následný proces postupného striasania kalu „remuage“. Pre tento výrobný proces je charakteristická dynamika, pohyb, postupné a pravidelné otáčanie a zároveň nakláňanie fľaše sektu. Jeho účelom je dostať kal, ktorý vzniká pri druhotnom kvasení, postupne až do hrdla fľaše, kde sa zmrazí a následne odstrelí. Počas kvasenia vzniká oxid uhličitý, ktorý „zabezpečuje“ perlenie vína. Architektúra pavilónu chce zachytiť túto premenlivosť, dynamiku a napätie, ktoré tvoria charakter produktov, ktoré reprezentuje.
schéma
schéma tramov
schéma tramov